Kasdienė veido odos priežiūra – 6 žingsniai!

Kasdienė veido odos priežiūra

1 žingsnis: valymas/prausimas.

Valant/prausiant odą pašaliname prakaitą, riebalus, nešvarumus ir kitus teršalus, kurie natūraliai atsiranda ant odos paros bėgyje. Kad odos poros išliktų švarios, o veidas gaivus, svarbu valyti/prausti odą ne tik vakare, bet ir ryte.

Patarimas:

Jeigu odos valymui naudojate micelinį vandenį, nepalikite jo likučių ant odos. Micelinis vanduo visada turi būti nuplaunamas vandeniu, kad nedirgintų odos ir nekimštų porų.

2 žingsnis: tonizavimas.

Dauguma kosmetologų sutinka, kad tonizavimas yra svarbus odos priežiūros papildymas, darantis teigiamą poveikį odai. Tonikas pašalina nešvarumų likučius, likusius odą nuvalius valikliu, padeda paruošti odą geresniam kremų įsisavinimui, atstato odos PH, turi antiseptinį poveikį.

Patarimas:

Tepkite toniką iškart po odos valymo, kol ji dar drėgna. Rinkitės tonizavimo priemones kurių sudėtyje nėra alkoholio, kad nesausinti, nepažeisti ir nedirginti odos.

3 žingsnis: šveitimas/pilingas

Šveitimas pašalina negyvas odos ląsteles, susikaupusias odos porose. Oda tampa gaivesnė, skaistesnė, geriau sugeria kosmetines priemonės. Šveitimas stimuliuoja limfinę sistemą, šalina toksinus, gerina kraujotaką.

Patarimas:

Geriausia odos šveitimą atlikti vakare, po valymo ir tonizavimo, vieną ar du kartus per savaitę, priklausomai nuo odos tipo ir būklės. Pavyzdžiui, jei oda sausa, šveitimą atlikite ne dažniau kaip kartą per savaitę, kad nepažeisti odos apsauginės plėvelės. Sausai, jautriai odai rekomenduojama rinktis fermentinius (enziminius) arba su AHA rūgštimis šveitiklius. Riebiai, mišriai odai ieškokite šveitiklio, į kurio sudėtį įeina salicilo rūgštis.

4 žingsnis: drėkinimas

Drėkinimas suteikia odai apsauginį sluoksnį, kuris sulaiko drėgmę ir palaiko odos hidrataciją. Nepamirškite, kad odos drėkinimas svarbus visais metų laikais. Užtepę drėkinamąją priemonę, leiskite jai įsigerti.

Patarimas:

Gerkite pakankamai vandens. Dienai ieškokite drėkinamojo kremo, kurio SPF ne mažiau kaip 15. Rinkitės drėkinamąją priemonę, tinkančią jūsų odos tipui. Turintys riebią odą, turėtų rinktis lengvesnius, o žmonės su sausesne oda – sunkesnės tekstūros kremus.

5 žingsnis: apsauga nuo saulės

Saulė yra labiausiai žalingas odai veiksnys ir pagrindinė odos vėžio priežastis. Štai kodėl svarbu naudoti drėkinamąjį kremą, kurio sudėtyje yra SPF, arba papildomai tepti kremą nuo saulės po drėkinamojo kremo.

Patarimas:

Dienai rinkitės kremą su ne mažesniu kaip 15 SPF. Jei nėra galimybės, kas kelias valandas, pakartotinai tepti kremą nuo saulės, dienos bėgyje naudokite birią pudrą su SPF. Teikite pirmenybę mineraliniams filtrams, nes jie nesukelia alergijų, neįsiskverbia į epidermį, yra fotostabilūs. Nepamirškite, kad apsauga nuo saulės būtina visais metų laikais!

6 žingsnis: patikra

Stebėkite savo odą ir atkreipkite dėmesį į odos pakitimus. Odos vėžį lengva ne tik pastebėti, bet ir gydyti, jei jis aptinkamas ankstyvos stadijos.

Būkime sveikos ir gražios!

 

VEIDO PROCEDŪROS
SU NOON Aesthetics KOSMETIKA

VEIDO PROCEDŪROS
SU Sesderma KOSMETIKA

VEIDO PROCEDŪROS
SU KEENWELL KOSMETIKA