Veido odos priežiūra rudenį

Veido odos priežiūra rudenį

Kai per darbų gausybę niekam nelieka laiko, trumpam sustoju, pažvelgiu į krentančius lapus ir pagalvoju, kad turbūt nei vienas metų laikas neturi tokio grožio, kokį matau rudens veide. Ruduo, tai metas, kai noriu mokytis, tobulėti, rūpintis, apkabinti ir vėl pakviesti susitikti.

Turbūt pastebite, kad dėl oro temperatūros kaitos oda tapo jautresnė, išsausėjusi, labiau vargina paūmėję bėrimai ir vis dažniau pasvarstote, kaip gi turėtų pasikeisti veido odos priežiūra rudenį?

Turbūt daugelis su manimi sutiks, kad ruduo tinkamas laikas vėl prisiminti koks yra rūgštinių pilingų poveikis odai ir kaip rūgštys pasitarnauja ją prižiūrint bei puoselėjant.

Profesionalių veido procedūrų metu odos paviršius veikiamas tam tikro tipo rūgštimi, arba jų deriniais. Rūgštys šalina negyvas ląsteles ir išvalo, regeneruoja odą, tad ji tampa šviesesnė, lygesnė, stangresnė, didėja odos atsparumas uždegimams ir senėjimo procesams, atstatomas natūralus odos pH.

Rūgštinėse veido odos procedūrose naudojamos alfa hidroksi rūgštys (AHA): glikolio, pieno, migdolų ir kt. veiksmingai šalina negyvas ląsteles, lemia spartesnį ląstelių atsinaujinimą, lygina odos spalvą, mažina pigmentaciją. Procedūrų su alfa hidroksi rūgštimis metu oda drėkinama, sumažėja raukšlių gylis, skatinama kolageno, elastino gamyba, tad oda tampa elastingesnė ir stangresnė.

Beta hidroksi (BHA) salicilo rūgštis dažniausiai skiriama riebiai ir probleminei odai gydyti bei prižiūrėti. Tai riebaluose tirpi rūgštis, gerai žinoma dėl savo komedonus šalinančių savybių. Salicilo rūgštis efektingai naikina propionibacterium acnes bakterijas, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, todėl ji itin tinka aknės, įvairių bėrimų kamuojamai odai.

Piruvinė alfa keto rūgštis idealiai tinka vidutinių ir gilių raukšlių mažinimui. Odoje ji virsta į pieno rūgštį, kuri pasižymi drėkinančiomis savybėmis ir sudaro apsauginį drėkinantį barjerą, saugantį odą nuo dehidratacijos.

Ferulo rūgštis pasižymi stipriomis antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis savybėmis, saugo nuo fotosenėjimo, taip pat stimuliuoja odos gynybinius mechanizmus. Ferulo rūgštis sumažina laisvųjų radikalų susidarymą ir apsaugo ląsteles nuo žalingo jų poveikio.

Azelaino rūgštis reguliuoja riebalinių liaukų veiklą, pasižymi uždegimą slopinančiomis, antibakterinėmis, keratolitinėmis sąvybėmis. Azelaino rūgštis yra viena saugiausių ir veiksmingiausių šiuolaikinių rožinės gydymo priemonių.

Mano kosmetologiniame kabinete teikiamos išsamios konsultacijos, nustatomas odos tipas, vertinama problematika ir tik tuomet nustatoma, kokia rūgštinė veido odos procedūra yra tinkamiausia.

VEIDO PROCEDŪROS
SU NOON Aesthetics KOSMETIKA

VEIDO PROCEDŪROS
SU Sesderma KOSMETIKA

VEIDO PROCEDŪROS
SU KEENWELL KOSMETIKA